U trendu

U tiganj u kome se prži riba dodajte par kapi ovog sastojka: Miris će nestati kao da ga nikada nije ni bilo

Otarasite se neprijatnog mirisa od spremanja ribe za tili čas

Iako ukusna, jela od ribe mogu da bude nezgodna za pripremu zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a onda i celim domom.

Miris pečene ili pržene ribe teško je izluftirati ili ukloniti, što iz prostorija, što sa ruku ili sudova u kojima je pripremana, pa nije zgoreg unapred znati rešenje.

Ukoliko je riba duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u istoj prokuvate crni čaj. Miris će nestati kao da ga nikada nije ni bilo.

Prilikom pripreme ribe, u ulje u kome se riba prži ili peče dodajte nekoliko kapi limunovog soka, a posudu u kojoj ćete je držati do služenja istrljajte polovinom limuna.

Miris sa ruku možete ukloniti talogom od crne kafe – jednostavno ih istrljajte i operite sapunom.

Dok pripremate ribu, otvorite prozore i pustite da vazduh cirkuliše, a možete napraviti i prirodni osveživač prostorije.

Skuvajte vodu sa korom limuna, kada se ohladi sipajte je u bocu sa raspršivačem i koristite za osvežavanje vazduha u prostorijama.

Osim toga, možete sipati sirće u posudu i ostaviti je neko vreme da stoji na jednom mestu. Neprijatni mirisi nestaće za tili čas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar