U trendu

Ubacila je u kesice 3 vrste začina i rešila se napasti koje nas sve nerviraju!

Moljci, kao leptiri, pojavljuju se u tri oblika, kao jajašce, gusenica i kao leptirić. Za ljude su neškodljivi, ali za hranu i odeću mogu da budu veoma štetni.

Za uništavanje moljaca koriste se različite zamke i razna prirodna sredstva kao što su začini i lekovito bilje.

Ono što moljce privlači u ormare su: vlakna od životinjske dlake, vuna, moher kao i odeća koja nije baš čista (jednom ste je obukli).

Problem ćete rešiti postavljanjem vrećica sa lekovitim biljem (nana i lavanda). Moljci ne vole lepe mirise, tako da će se odmah razbežati. Kada je kuhinja u pitanju omiljene namirnice moljaca su: brašno griz, pirinač, testenina pasulj i keks.

U ovoj situaciji je najefikasnije čišćenje, po mogućstvu mešavinom vode i sirćeta. Namirnice na kojima su jajašca treba odmah baciti.

Nana, eukaliptus i lavanda su biljke koje možete da koristite za ormariće u kuhinji ili u ostavi.

Ono što je privlačno moljcima su i aranžmani od suvog cveća, njih možete naprskati lakom za kosu i tako ćete sprečiti moljce da se ugnezde.

Biljke koje uspešno odbijaju moljce su: eukaliptus, lavanda, pepermint. Možete koristiti i kombinaciju ovih biljaka, po izboru. Plodovi divljeg kestena mogu poslužiti za garderobere, i veoma su dobra su zaštita.

I na kraju, recept iz naslova u koji se kunu mnoge domaćice. Naime, ovo je još jedan dobar način da se osigurate od moljaca su vrećice sa začinima koje možete sami da napravite:

Napravite platnene vrećice i u njih stavite cimet, karanfilić i crni biber. Osušene kore od limuna i pomorandže takođe mogu dobro da posluže.

Ove vrećice možete držati bilo gde u stanu i budite sigurni da moljaca više neće biti. Što su mirisi intezivniji to im više smetaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.