U trendu

Uklonite rđu uz ova 2 sastojka i vratite svojim omiljenim predmetima stari sjaj

Metalni predmeti kao što su kuhinjski noževi, razne posude i baštenski alati su podložni koroziji, posebno ako su izloženi lošem vremenu.

Korozija je hemijski proces koji izaziva propadanje materijala, najčešće metala, pod uticajem okoline. Ovaj proces često rezultira postepenim raspadom materijala i smanjenjem njegove izdržljivosti i funkcionalnosti. Korozija se najčešće javlja na metalnim površinama, ali se može javiti i na drugim materijalima i raznim mašinama i delovima mašina. Kako sprečiti ovaj neželjeni fenomen? Ne brinite, ima načina, a najbolji zahtevaju malo vremena i dobre volje. Rezultat će biti dobar, stari sjaj na nekada zarđalim predmetima.

Dobra stvar je što rđa nije toksična, nema biološke opasnosti, ali kada površine dugo rđaju, postaju lomljive, a onda se mogu polomiti. Preporučljivo je da se pozabavite rđom čim je primetite, inače će se ona samo širiti, a problem će postajati sve veći i veći. Dobra vest je da ne morate da kupujete skupe hemikalije da biste se rešili rđe, ali sve to možete učiniti prirodnim putem. Napravite kombinaciju limuna i soli da biste uklonili ostatke boje i rđe. Pored limuna i soli, možete koristiti i destilovano sirće. Da, tako je jednostavno. Zašto ne probati?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.