U trendu

Uklonite sve bakterije s voća i povrća pomoću jedne namirnice koju sigurno imate u kuhinji

Velike su šanse da perete svoje voće i povrće pre nego što ih pojedete. Uostalom, nikad ne znate šta bi moglo da bude na njima — ili ko ih je dirao. Ali, iako je to ispiranje ispod slavine svakako bolje nego ništa, možda neće biti dovoljno za uklanjanje bakterija, pesticida i drugih stvari koje stvarno ne želite da jedete.

Zahvaljujući sirćetu, lako je očistiti voće i povrće bez hemikalija ili skupih proizvoda, piše The Healthy.

Sirćetno pranje voća jednostavno je rešenje koje se može koristiti za čišćenje voća i povrća. Iako su na tržištu dostupna komercijalna sredstva za pranje na bazi sirćeta, upotreba jednostavne mešavine vode i sirćeta daće iste rezultate za nisku cenu.

Pranje voća sirćetom uklanja pesticide, plesan i bakterije s vašeg voća i povrća – sve prljavštine za koje možda niste ni bili svesni da su tu uopšte. Korišćenje sirćeta za pranje pomaže da se ukloni većina tih kontaminanata. Najbolje bi bilo tako oprati sveže voće ili povrće odmah kada ih donesete kući.

I alkoholno i jabukovo sirće sadrže između 5% i 6% sirćetne kiseline koja ubija patogene bakterije. Pranje voća sirćetom takođe može ubiti spore koje uzrokuju plesan, suzbiti rast plesni i sprečiti unošenje spora plesni u unutrašnjost vašeg frižidera gde se mogu proširiti na drugu hranu i uzrokovati veće kvarenje, prenosi Poslovni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar