U trendu

Ukoliko ovo nemate u domu, trk do prodavnice! Poboljšaćete zdravlje i kvalitet života

Ništa ne upotpunjuje dom kao savršena kućna biljka. Kućne biljke pružaju razne pogodnosti za zdravlje, kvalitet života i dekoraciju.

Zašto su biljke potrebne vašem domu

Biljke imaju sposobnost da apsorbuju toksine iz vazduha i pročiste vaše prostorije. Studije su pokazale da mogu da smanje nivo stresa, povećaju koncentraciju i produktivnost i poboljšaju kreativnost. One takođe pomažu da vlasnici uspostave rutinu nege, što može poboljšati kvalitet njihovog života.

Naravno, mogućnost da date lični pečat svom domu  i pretvorite ga u sopstvenu oazu je takođe prednost. Sa širokim izborom biljaka, vlasnici biljaka mogu da izaberu vrstu koja najbolje odgovara njihovom životnom stilu i stilu dekoracije.

Ali sa toliko opcija, odakle uopšte početi? Evo nekoliko biljaka koje možete razmotriti:

Za prave početnike, preporučuje se Zamija jer je jedna od najizdržljivijih sobnih biljaka i odlična je za početnike. Takođe, ovoj biljci nije potrebno često zalivanje, što je čini idealnom za zaposlene ljude.

Foto:Pixabay/Sweetlouise

Da li vašem domu nedostaje prirodne svetlosti? Iako možda mislite da ovo predstavlja propast za vaše biljke, zapravo postoje tona biljaka koje mogu da napreduju ukoliko je osvetljenje slabo. Preporučujemo puzavicu, biljku koja je posebno otporna na slabo osvetljenje i brzo raste.

Ako nemate pojma gde biste stavili biljku, preporučuju se biljke koje rastu nagore kako biste maksimalno iskoristili prostor. Najbolje su visoke, uske biljke kao što je ukrasni žbun. Ova biljka se dobro ponaša pri slabom do srednjem osvetljenju i može da uspeva u skoro svakom okruženju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar