Ulepšaće vam dom: Ove 4 predivne biljke su za vas ako ste alergični na polen

One su idealne za vašu kuću ili baštu i neće izazvati alergijsku reakciju

Dolazak proleća označava i početak sezone alergija.

A ako volite cveće, za vas je ovo prava agonija, jer mnoge biljke morate da izbegavate jer izazivaju alergijsku reakciju.

Srećom, postoje i vrste biljaka koje bezbedno možete da gajite u kući ili bašti i koje neće pogoršate simptome alregije.

Begonija
Begonija koja se uzgaja zbog cveta izbacuje veoma malo polena, a cveta neprekidno i veoma obilno. I begonija koja se gaji zbog ukrasnog lista je predivan ukras senovitih bašta ili terasa. One vole toplotu i vlagu, ne podnose direktno sunce i ne smeju nikada da budu bez vode.

Petunija
Petunije ispuštaju slab miris koji postaje mnogo izraženiji kada se gaje u velikom broju. Međutim, njihov polen se ne smatra alergenom.

Kamelija
Kamelija ima miris jednako lep kao i cvet. Kamelija ima na cvetu i muški i ženski reproduktivni organ, odnosno samooprašuje se, te ne rasipa polen. Neodoljiva kamelija je grm koji cveta od jeseni do proleća.

Hibiskus
Cvetovi hibiskusa proizvode veoma težak polen koji se ne prenosi vazduhom. Međutim, ljudi koji pate od alergija treba da budu oprezni prilikom konzumacije čaja od hibiskusa koji je napravljen od cvetova jer čaj može da sadrži i polen.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.