U trendu

Ulje sigurno čuvate na ovom mestu i pravite ogromnu grešku, nanosi više štete nego koristi!

Ulje svakodnevno koristimo za pripremanje najrazličitije hrane. Mnoge domaćice ga korisite i više puta dnevno i vole da im je uvek pri ruci.

Međutim, iako vam možda deluje da je odlična ideja držati ulje neposredno pored šporeta, to je zapravo jedna od najgorih stvari koju možete da učinite.

Dakle, ulje, ni pod tačkom razno, ne bi trebalo da držite blizu izvora toplote i to iz vrlo jednostavnog razloga – može da dođe do oksidacije.

Iako vam se čuvanje ulja pored šporeta čini kao najbolje rešenje, zapravo ovo nikako ne bi trebalo da radite.

“Vrućina bi potencijalno mogla da oksiduje ulje, a oksidacija je užasno štetna, ali osim ako ne držite ulje tačno iznad ploče šporeta ili imate jako vruć pult, onda govorimo o razlici od nekoliko stepeni”,  istakla je lekarka Kejt Šanan, a prenosi „Mindbodygreen“.

Ona je objasnila da držanje ulja pored šporeta neće značajno skratiti rok trajanja ove namirnice, ali da to ne bi trebalo da radimo.

Hladnija i tamnija mesta za skladištenje i čuvanje ulja znatno su bolja opcija jer kiseonik, svetlost i toplota najbrže razgrađuju ulje. Ostava je, kada je čuvanje ove namirnice u pitanju, mnogo bolja opcija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar