Ultra brzo odleđivanje zamrzivača: Tajna je u sastojcima koje imamo kod kuće

Evo kako odlediti zamrzivač uz pomoć jednostavnih trikova, sve što vam treba već imate kod kuće!

Kako odlediti zamrzivač bez mnogo muke i uloženog vremena? Ovo je kućni posao koji bi trebalo obavljati čim se led nakupi na zidovima i policama, ali mnogi ga odlažu jer ga smatraju gnjavažom.
Ovo su provereni trikovi za odleđivanje zamrzivača, a sve što vam treba već imate!

Najpre, svi stručnjaci upozoravaju na jednu grešku – nikako ne stružite led metalnom alatkom! Zaboravite špatule i druga kuhinjska pomagala, nanećete nepopravljivu štetu zidovima zamrzivača, skupo će vas koštati! Ako oštetite zid zamrzivača on više neće raditi kako treba, možda ćete čak morati da ga zamenite. Zato su ovi trikovi dragoceni jer će led spadati sam, nećete ni morati da stružete.

Činija s vodom

Postavite debele peškire na dno pregrade, pa na njih šerpu ili činiju s vrućom vodom. Menjajte vodu čim se ohladi, a peškiri će zaštititi dno zamrzivača, istovremeno upijajući vodu leda koji se topi.

Ako ste sigurni u sebe, upalite fen za kosu na najjače i iz daljine ga uperite u unutrašnjost zamrzivača. Takođe bi trebalo zaštititi dno peškirima ili krpama, ali dobro pazite kada koristite fen u blizini zamrzivača. Ne sme ni slučajno da dođe u kontakt s kapljicama vode, može doći do kratkog spoja.

Alkohol

Ako nemate baš sante leda, već tanje naslage, odledite zamrzivač uz pomoć ubrusa natopljenog alkoholom. Dobro ga natopite i onda njime prelazite preko unutrašnjih zidova zamrzivača i pregrada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.