U trendu

Umesto omekšivača, dodajte 2-3 kapi ovoga: Veš će biti MEKAN kao nikada ranije, mirisaće DANIMA

Da li znate da ne morate pri svakom pranju da u mašinu dodajte omekšivač za veš? Možete da izbegnete hemikalije i operete veš da dugo miriše sveže i bude mekši nego ikad, a ova dva sastojka predstavljaju odličnu zamenu.

Sirće

Sirćetom možete ukloniti mrlje sa pegle, očistiti kupatilo, frižider, mikrotalasnu, ali sada ga možete upotrebiti i kao omekšivač. Preporučuje se da koristite destilovano alkoholno sirće i jabukovo sirće. Sipajte u pregradu za omekšivač najviše 3 kašike sirćeta. Veš će biti neverovatno mekan i baršunast, a neće se osećati na sirće.

Eterična ulja

Ako omekšivač koristite isključivo zbog mirisa, takođe postoji prirodna varijanta. Mirisna, opojna i nežna, eterična ulja se koriste u masaži, kozmetici i osvežavanju prostora, a njihove divne mirisne note može primiti i veš. Pomešajte 2-3 kašike eteričnog ulja po želji sa 2 šolje sirćeta. Dobro izmešajte, pa mešavinu možete koristiti kao klasični omekšivač i sipati je u veš mašinu, ili kao sprej kojim ćete prskati već opranu garderobu.

Za miris svežine, možete koristiti eterično ulje eukaliptusa i nane; ako želite da veš miriše kao da ste stavili parfem, stavite ulje badema, dok će lavanda mirisati na čisto i nežno, piše Najžena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar