U trendu

Umesto omekšivača, koristite ovo: 3 puta je jeftinije,  skida sve fleke i neprijatne mirise sa odeće

Da bi vaše rublje bilo kristalno čisto i imalo svež miris, ne morate da koristite (skupe) deterdžente i omekšivače koji su puni hemikalija. Najbolji pomagač u pranju veša može vam biti obično alkoholno sirće!

Već je dobro poznato da alkoholno sirće može da zameni omekšivač za rublje, jer uklanja fleke, a ne ostavlja miris sirćeta na vešu, ali njegova primena u pranju veša je puno šira. Za razliku od uobičajenih deterdženata i omekšivača, alkoholno sirće je prirodno sredstvo za čišćenje, a i znatno jeftinije.

Donosimo 8 razloga zašto bi alkoholno sirće trebalo da postane vaš glavni saveznik kod pranja odeće i donjeg veša:

1. Pola šoljice alkoholnog sirćeta sipajte na veš pre nego što ga stavite u mašinu. Sirće će zaštititi boju odeće, povećati efekat deterdženta i sprečiti da na odeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.

2. Koristite alkoholno sirće umjesto omekšivača za veš. Sipajte ga u odeljak za omekšivač i sirće će posao omekšivača odraditi još bolje, jer će veš biti mekši, a okolina čistija.

3. Kiselina u alkoholnom sirćetu uspešno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja sa bele odjeće.

4. Alkoholno sirće neutrališe neprijatne mirise na odeći, što znači da će bez problema ukloniti i miris dima sa nje.

5. Sa nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholno sirće. Jednostavno ga dodajte u mašinu i dlake će nestati.

6. Ako koristite alkoholno sirće pri pranju veša, takođe ćete sprečiti statički elektricitet na odeći.

7. Vešu koji perete na ruke dodajte 6 kašika alkoholnog sirćeta i ostavite da stoji pola sata. Na ovaj način možete da perete i donji veš i kupaće kostime.

8. Alkoholnim sirćetom možete da očistite i samu mašinu. Sirće će ukloniti sve nečistoće kao i tragove kamenca i buđi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.