U trendu

Umesto omekšivača ubacite ova dva prirodna sastojka, imaćete mekanu i mirisnu odeću i bez hemije

U kućnoj higijeni možete da izbegnete hemikalije i na ekološki način operete veš, Najžena vam otkriva savršenu zamenu za omekšivač.

Ova dva sastojka predstavljaju odličnu zamenu:

Sirće

Sirćetom možete očistiti kupatilo, ukloniti mrlje sa pegle, mikrotalasnu, frižider, ali sada ga upotrebite i kao omekšivač.

Preporučuje se da koristite jabukovo i destilovano belo sirće. Sipajte u pregradu za omekšivač ne više od 3 kašike sirćeta, sa ovom dozom veš se neće osećati na sirće, a biće neverovatno mekan i baršunast.

Eterična ulja

Ako omekšivač koristite isključivo zbog mirisa, takođe postoji prirodna varijanta. Mirisna, nežna i opojna, eterična ulja se koriste u kozmetici, masaži, osvežavanju prostora, a njihove divne mirisne note može primiti i veš.

Pomešajte 2-3 kašike eteričnog ulja po želji sa 2 šolje sirćeta. Dobro izmešajte mešavinu, pa je možete koristiti kao klasični omekšivač i sipati u veš mašinu, ali i kao sprej kojim ćete prskati već opranu garderobu.

Za miris svežine, možete koristiti eterično ulje eukaliptusa i nane; ako želite da veš miriše kao da ste stavili parfem, stavite ulje badema, dok će lavanda mirisati na čisto i nežno.

(Espreso / Najžena)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar