U trendu

Umesto omekšivača za veš, dodajte samo ovo – veš će biti mekan kao duša, mirisaće predivno danima

Ako ste potrošili omekšivač, postoji adekvatna zamena, a veš će takođe biti mekan i mirisan. Isprobajte neku od ovih 5 tehnika:

1. Neki ljudi umesto omekšivača u mašinu za sušenje veša ubacuju teniske ili ostale gumene loptice. Ova metoda nije naročito omiljena jer može da stvori probleme kod osoba alergičnih na lateks a zato nije ni najbolje rešenje za osetljive komade odeće. Međutim, ako nemate problema s ovim slobodno isprobajte i ovu varijantu, prenosi Zadovoljna.hr.

2. Dodajte pola šoljice sode bikarbone u čašu vode i dobijeni sadržaj dodajte u pretinac za omekšivač. Možda odeća neće mirisati onoliko intenzivno koliko ste navikli, ali će zato biti izuzetno mekana budući da soda bikarbona najbolje od svih sastojaka omekšava vodu.

3. Jedna od neobičnijih metoda je ubacivanje malene kuglice izrađene od aluminijske folije u sušilicu za veš, ali to treba izbegavati kod osetljive odeće.

4. Dodavanje čaše vinskog sirćeta u pregradu za omekšivač omekšaće odeću i osvežiti je mirisom, iako to neće biti učinkovito u onoj meri kao što je to slučaj sa sodom bikarbonom. Ne trebate se bojati mirisa sirćeta, jer on u potpunosti nestaje prilikom pranja. Takođe, možete mu dodati nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja.

5. Naravno, uvek se možete odlučiti za omekšivače rublja na prirodnoj bazi koje možete pronaći u velikoj većini bolje opremljenih prodavnica, a možete ih napraviti i sami!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar