Uradite ovo kad upalite bojler i račun za struju biće duplo manji

Da li je bolje isključiti bojler ili ga držati stalno uključenim i kako uštedeti, dilema je koja muči sve koji žele da smanje račun za električnu energiju. Tema bojlera i potrošnje uvek je aktuelna.

Neko će vam reći da je puno racionalnije ostaviti bojler uključen ceo dan i noć, jer tada ne mora da zagreje svu vodu, već samo održava toplotu, a drugi zagovaraju teoriju da ga je najbolje uključiti kada je potrebno.

Apsolutno nije istina da je za novčanik bolje imati bojler stalno uključen. Naravno, sve zavisi od broja ukućana. Zato, ako se radi o samcu ili bračnom paru, racionalnije je da bojler pale prema potrebi. S druge strane, ako se radi o porodici s velikim brojem članova, verovatno im je najzgodnije da bojler bude stalno uključen jer će nekome svakog trenutka trebati voda.

-Važnu ulogu igra i namena bojlera. Ako je bojler namenjen samo za tuširanje, onda ga ima smisla povremeno uključiti, a ako je reč o velikom protočnom bojleru koji koristite i za kuhinjske potrebe, onda ga ima smisla povremeno uključivati jer tada ćete ga najveroavtnije vrlo retko gasiti – kažu stručnjaci, a prenosi Jutarnji list.

Zato je ekonomičnije uključiti ga kada je potrebno, a naravno, ako već vodite računa o uštedi, onda ga uključite kada je tarifa jeftinija, dodaju profesionalni električari.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.