U trendu

Usisivač vam slabo vuče? Uradite ovo i biće kao nov!

Iako prave domaćice to ne bi priznale, ali ususivač je danas postao možda i najvažniji deo naših domaćinstava. Naravno, neizostavan je kada trebamo čistiti stan ili kuću. Međutum, dugotrajnom upotrebom desi se da usisivač sve slabije radi. Srećom, rešenje ove situacije je i više nego jednostavno.

Evo šta trebate uraditi da ponovo bude kao nov:

Otvorite deo usisivača u kome se nalazi kesa za prašine. Obratite pažnju na gumu na poklopcu. Ova guma bi, kada se poklopac zatvori, trebalo da ostvari kontakt sa gumom na kesi za prašinu i da hermetički dihtuje. Zbog nakupljene prašine dve gume ne prijanjaju jedna na drugu i motor, umesto da vuče vazduh kroz crevo usisivača, vazduh uvlači između ove dve gume što značajno smanjuje snagu čišćenja.

Slično se može desiti i na gumenom delu kese za prašinu. Rešenje je pretpostavljate jednostavno. Vlažnom krpom odstranite tvrde naslage sa gumenog dela. Isto uradite i na kesi za prašinu. Nakon toga potrebno je i očistiti filtere koji se posle duže upotrebe usisivača znatno zaprljaju. Prvo izvadite usisni filter iz ležišta. Zatim, isto učinite i sa filterom koji prečišćava vazduh koji izlazi iz usisivača. Oba filtera prvo dobro istresite, a zatim operite vodom i deterdžentom. Nakon sušenja vratite filtere na mesto. Kada budete uključili usisivač videćete da on ponovo radi kao nov – dobro usisava i ne pregrejava se.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar