U trendu

Uskoro kreće sezona prolećnog pranja zavesa: Potrebna su vam samo 3 sastojka i mirni ste nekoliko godina

Zavese su jedan od najlepših i najvažnijih ukrasa koji većinu stanova i kuća čine toplim domom. Često daju završni pečat unutrašnjem uređenju, a u zavisnosti od materijala, boja i modela svakom prostoru daju dašak stila i elegancije.

Osim estetike, zavese imaju i praktičnu ulogu jer pružaju toplotnu izolaciju, zaštitu od sunca i neželjenih pogleda.

Većina se odlučuje za bele zavese koje dopunjuju draperije u drugim bojama i uzorcima. Vremenom požute, zbog različitih faktora. Kao i na svakoj drugoj tkanini, na njima se nakupljaju mirisi i prašina, pa je korisno znati kako da im vratite prvobitni sjaj.

Zavese su delikatna tkanina, pa je važno da znate kako da ih perete, a mi vam donosimo trik koji će posle nanošenja izgledati kao da ste ih upravo kupili.

Potrebno je:

– 1 tableta aspirina

– 1 kesica praška za pecivo

– 1 merica tečnog deterdženta

Postupak pranja:

Skinite zavese i stavite ih u mašinu za pranje veša, stavite jednu tabletu aspirina između slojeva. Stavite kesicu praška za pecivo u odeljak za pranje i sipajte dozu tečnog deterdženta u odeljak za pretpranje. Uključite mašinu za pranje veša na program zavese, a ako vaš model nema ovu opciju, jednostavno je podesite da pere na 30 stepeni i smanjite brzinu centrifuge na maksimum.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar