Uvek pretresite džepove: Čoveka umalo raznela veš mašina jer je zaboravio da izvadi ovo

Zastrašujući snimak eksplozije u perionici veša u Španiji munjevito se proširio društvenim mrežama. Na njemu se vidi kako je jedan čovek za par sekundi izbegao smrt, prošavši pored veš mašine pre nego što je eksplodirala kao bomba.

Čim je čovek sa torbama izašao iz radnje, vrata mašine su se iznenada otvorila dok je radila. Sledećeg trenutka je odjeknula silovita eksplozija koja je razbila stakla perionice.

Iako nema zvanične potvrde, pojedini lokalni mediji spekulišu da je eksploziju prouzrokovao upaljač, koji je nekome ostao u džepu od pantalona. Ideja je da su visoka temperatura tokom sušenja i tumbanje mogli da dovedu do lančane reakcije i vatre u bubnju. Dakle, svaki put proverite odeću pre stavljanja u veš mašinu.

“Kao iskusan vatrogasac sa više od decenije iskustva u ovoj oblasti, mogu da potvrdim činjenicu da određeni predmeti ostavljeni u džepovima mogu pretvoriti naizgled bezopasan kućni aparat u tempiranu bombu”, napisao je jedan korisnik Tvitera, koji se slaže sa ovom teorijom i upozorava ljude da provere da li je među odećom zalutao bilo kakav zapaljiv aerosol, litijum-jonska baterija, ili neka zapaljiva tečnost poput laka za nokte.

Drugi korisnici Tvitera su pisali da je curenje gasa možda izazvalo eksploziju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.