U trendu

Uz ova 3 jednostavna trika vaši peškiri uvek će biti meki kao svila

Uz ove trikove vaši peškiri uvek će biti savršeno mekani

Peškiri posle nekog vremena „ogrube“ i nisu više prijatni za korišćenje kao kad smo ih tek kupili. Međutim, postoje jednostavni trikovi koji omogućavaju da peškiri ostanu što duže meki i prijatni, a vrlo ih je jednostavno primeniti.

1. Koristite manje omekšivača

Ovo vam verovatno zvuči neobično i nelogično, ali je tačno.

Peškiri postaju grublji od omekšivača, jer on sadrži određene hemikalije koje deluju tako da se preko peškira stvori tvrd sloj nalik vosku posle nekoliko pranja.

2. Potopite ih pre pranja u sodu bikarbonu

Soda bikarbona je poznata kao sredstvo koje je od velike pomoći u domaćinstvu. I u slučaju omekšavanja peškira ona je čudotvorna.

Potrebno je da kadu napunite vrućom vodom i na svaka četiri litra vode, otprilike, dodate 130 grama sode bikarbone, a onda vodu dobro promešate. Potopite peškire u ovaj rastvor i ostavite ih bar nekoliko sati ili, najbolje, preko noći u njemu.

Trudite se uvek da peškire perete odvojene od drugog veša. Pošto su odstajali u kadi, izvadite ih i operite u mašini na uobičajen način, ali nemojte dodavati omekšivač.

3. Čudesna moć sirćeta

Ukoliko želite da peškiri budu meki kao svila, u odeljak na mašini predviđen za omekšivač sipajte pola čaše belog sirćeta.

Rezultat će biti neverovatan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.