U trendu

Uz ovaj genijalan trik vaš tepih će uvek izgledati kao nov

Zbogom dosadnim udubljenjima na tepihu – otkrijte kako da ih jednostavno eliminišete!

Ukoliko ste ikada primetili dosadna udubljenja na tepihu nakon što ste premestili nameštaj, niste sami. Teški komadi nameštaja mogu ostaviti tragove na tepihu, ali nemojte brinuti – postoji jednostavan trik koji će ih učiniti nevidljivim.

Prvo, stavite nekoliko kockica leda na mesto gde su udubljenja. Vlakna tepiha će upiti vlagu iz leda i postepeno se podići. Nakon nekoliko minuta, upotrebite kovanicu iz vašeg novčanika i nježno trljajte udubljena područja napred-nazad. Ovaj jednostavan pokret pomaže tepihu da povrati svoj prvobitni izgled.

Ako vam se ne dopada ideja sa ledom, možete isprobati peglu na paru. Držite peglu na razdaljini od 10-ak centimetara od tepiha kako biste stvorili paru, a zatim koristite novčić kako biste trljali udubljena područja. Za veća udubljenja, prethodno stavite peškir preko njih i pritisnite ga peglom na paru. Važno je biti oprezan i ne ostavljati peglu predugo na tepihu kako ne biste oštetili vlakna.

Da biste izbegli buduća udubljenja, koristite male podmetače ili jastučiće ispod nogu teških komada nameštaja ili periodično pomerajte nameštaj za nekoliko centimetara.

Uz ovaj jednostavan trik, vaš tepih će izgledati kao nov, bez dosadnih tragova nameštaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.