U trendu

Uz ovaj jednostavan trik nikada više nećete peglati veš: Super metoda naših baka

Kućni trikovi zaista mogu olakšati naše živote i uštedeti nam vreme. Dok smo nekada usvajali ove trikove od naših majki i baka i prenosili ih kroz generacije, u moderno doba su svuda oko nas, čineći život mnogo jednostavnijim. Društvene mreže su izvor za svakodnevne kućne trikove i preporuke, pri čemu su najpopularniji oni koji se tiču veša. Pitanja o tome kako brže osušiti veš, kako osigurati da se odeća ne ošteti prilikom pranja, i kako je održati mirišljavom su među najčešće pretraživanim upitima na internetu.

Kako da odeća bude ne bude pogužvana bez peglanja

Jedna influenserka koja se bavi ovom temom je Zrinka. Na svom profilu „Zrinka Klinka“ deli razne savete i preporuke, od kojih je jedna izazvala najviše reakcija, piše srećnarepublia.rs. U pitanju je trik koji pomaže da odeća izgleda kao da je ispeglana, a da se uopšte ne koristi pegla.

-Od kako sam saznala za ovaj trik, nisam koristila peglu za veš. Čim mašina završi program, protresem mokri veš, izravnam ga rukom i uredno složim. Ostavim ga tako oko pola sata, pa ga onda okačim na štrik. Odeća izgleda kao da je peglana satima – objasnila je Zrinka u videu na svom Fejsbuk profilu.

Njen video je dobio četiri hiljade lajkova, a brojne žene u komentarima su potvrdile da ovaj trik zaista funkcioniše. Neki od njenih pratilaca su istakli da je to stari trik naših baka i da ga koriste već 40 godina. Važno je, napominju, dobro izravnati rukom da bi trik uspeo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.