U trendu

Uz ovaj jednostavan trik vaši peškiri ponovo će biti mekani i beli

Čini se da je nemoguće održati bele peškire mekim i čistim, ali jedan stručnjak je konačno otkrio kako hoteli i banje to postižu. Čak i nakon što ih koristi stotine gostiju, uvek uspevaju da beli peškiri izgledaju kao potpuno novi. Postoji gomila metoda koje profesionalci koriste kako bi duže zadržali svoje peškire u vrhunskom obliku, kaže stručnjak za čišćenje Ni Šeklok. I srećom, većina proizvoda koji se koriste su veoma jeftini i verovatno se već nalaze u vašoj kući, piše Metro.

Nik preporučuje alkoholno sirće i izbeljivač da bi peškiri mirisali sveže i izgledali čisti. Trik sa sirćetom naširoko koriste kompanije u ugostiteljskoj industriji, kaže Nik. Sve što treba da uradite je da u veš dodate dve ili tri šolje sirćeta koje će vam pomoći da uklonite sve naslage omekšivača i razbijete bakterije, kao i da uklonite sve neprijatne mirise.

Alkoholno sirće se obično može kupiti u supermarketu za manje od jednog evra, a jedna flaša trebalo bi da bude dovoljna za najmanje dva ili tri ciklusa pranja. Podesite mašinu za pranje veša na 40-60°C i koristite tečni deterdžent i ½ šolje sirćeta.

Takođe, još jedan savet je da udvostručite količinu deterdženta koji koristite prilikom pranja veša kako bi vaši peškiri bili mekani i beli, ali i da biste im produžili životni vek. Nik je rekao: ‘Ovo smanjuje trenje tokom pranja koje može oštetiti materijal’.

Profesionalna čistačica En Rasel podelila je neke od stvari koje treba i ne treba raditi za čišćenje peškira na TikTok-u. En kaže da ne bi trebalo da koristite omekšivač zato što zadržava vlagu i u suštini čini peškire i krpe krutima. Međutim, deterdžent je neophodan prilikom skidanja krema za samopotamnjivanje i šminke.

Zatim, da bi bili mekani, nemojte ih uvek sušiti u mašini za sušenje. Umesto toga, nakon oko 30 minuta sušenja napolju, ona ih istrese, a zatim ih okrene naopačke. Soda bikarbona je takođe veoma potreban dodatak prilikom pranja belih peškira. Koristite samo četvrtinu šolje po pranju da biste se rešili neprijatnih mirisa. To je jeftin i koristan trik za pranje i može se kupiti u raznim supermarketima.

Potapanjem peškira u mešavinu tople vode i sode bikarbone može započeti proces čišćenja pre nego što ih stavite u mašinu za pranje veša. Ovaj postupak treba obaviti sat vremena pre nego što ih stavite na pranje. Može se dodati mala količina izbeljivača da bi peškiri ponovo postali beli, ali treba izbegavati previše da sprečite da boja izbledi.

Nik je upozorio da čak i sa ovom metodom čišćenja, peškiri imaju određeni životni ciklus pre nego što ih treba zameniti. „Peškire treba menjati svake dve godine“, rekao je, „ali bi mogli da traju nekoliko meseci duže ako se pridržavate ovih praktičnih saveta.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar