U trendu

Uz ovaj majstorski trik hrana vam se više neće lepiti za tiganj! (VIDEO)

Jedan od gorih scenarija koji domaćici može da se dogodi u kuhinji je taj da se hrana koju satima sprema zalepi za tiganj.

Onda sledi mukotrpan napor da odlepi hranu, a na kraju i temeljno pranje, jer ribanje, naravno, nije preporučljivo.

Skoro svi tiganji imaju podlogu na unutrašnjoj strani, koja sprečava lepljenje hrane u toku prženja, međutim, ta podloga se vremenom oštećuje, pa koliko god ulja da stavite – hrana se nekako zalepi.

Srećom, i za ovaj problem postoji vrlo jednostavno rešenje. Sofi Luis je influenserka i mama koja na društvenim mrežama svakodnevno objavljuje video-snimke u kojima pokazuje trikove za čišćenje.

Tako je i ovaj put otkrila efikasno rešenje pomoću kog se hrana ne lepi za tiganj. Prema njenim rečima, prvo što treba da uradite jeste da dobro operete tiganj deterdžentom za pranje posuđa.

“Kada ga isperete, dobro ga obrišite suvom, pamučnom krpom da ne ostane ni kap vode”, rekla je Sofi i dodala:

“Tiganj zagrejte na jakoj vatri, a kada krene da se dimi, sklonite ga s ringle. Na dno tiganja ravnomerno rasporedite oko dve kašike soli, odnosno toliko da so prekrije dno. Tiganj vratite na zagrejanu ringlu, pa sačekajte oko jedan minut.”

@s_lou92

Frying pan hack if it sticks. #LiftLockPop #moneysavingtips #cleaninghacks #deepclean #cleaningaccount #fryingpan #fyp #foryou #tablesalt

♬ original sound – Sophie Louise

Zatim, ubrusom detaljno uklonite sve ostatke soli, a onda tiganj vratite na ringlu i sipajte ulje. Kada se ulje zagreje, tiganj je spreman za korišćenje i prženje hrane. Na ovaj način ćete stvoriti poseban zaštitni sloj na dnu posude, zahvaljujući kom se hrana neće lepiti i zagoreti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar