U trendu

Uz ovaj sjajan trik oteraćete muve bez pesticida

Od danas se protiv muva možete boriti saksijom i s malo semenki bosiljka. Ova vrlo mirisna biljka jedan je od najboljih saveznika u kuhinji za pretvaranje mnogih jela u izvrsne specijalitete, ali ima i još jednu manje poznatu namenu.

Muve mrze miris bosiljka, a srećom po nas, sadnice imaju vrlo intenzivan miris koji ispunjava prostoriju, piše Novi list.

Dakle, ako se pitate kako se rešiti muva bez upotrebe insekticida, odgovor je tako da stavite biljku bosiljka ispred prozora gde one najčešće dolaze.

Ukoliko imate problem sa većim brojem muva, ovo bi mogla da bude izvrsna prilika da napravite svoj mali kućni vrt i uzgojite fantastično bilje. Bosiljku možete dodati sadnicu crnog bibera koji ima isti efekat na muve i širi sasvim drugačiju aromu od bosiljka.

U slučaju da svoj dom ne želite da zajedno sa sadnicama pretvorite u mali staklenik, možete se odlučiti za još jedno praktično rešenje. U tegli ostavite listove nane nedelju dana da se namaču u sirćetu. Nakon toga smesu razredite vodom i poprskajte po prostorijama koje želite dodatno da zaštitite.

Sada kada znate ove trikove, možete izbeći korišćenje insekticida koji uzrokuju više problema nego što ih rešavaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar