U trendu

Uz ovaj trik peškiri će uvek biti mekani i mirisni: Dodajte samo jedan proizvod u pranje

Jedna ekspertkinja za čišćenje podelila je odličan trik kako da peškire održavate mekima i mirisnima, a potreban vam je samo jedan prirodan proizvod.

Džuli Eigenman podelila je trik na svom TikTok profilu i otkrila koji je jedini proizvod koji nikada ne koristi prilikom pranja veša, prenosi The Sun.

@julie_eigenmann

More towel tips in my IG caption. #laundry #laundrytok #laundryroom #laundryhacks

♬ Jiggle Jiggle – Duke & Jones & Louis Theroux

„Želite li da saznate tajnu mojih mekih, upijajućih peškira, svežeg mirisa? Tajna je u tome kako ih perem”, rekla je u videu pa objasnila da pranje prvo počinje dodavanjem netoksičnog deterdženta, a zatim je otkrila da odbacuje omekšivač i umesto njega koristi destilovano sirće.

„Omekšivači ostavljaju hemijske ostatke na peškirima zbog čega oni manje upijaju. Destilovano alkoholno sirće prirodni je omekšivač”, otkrila je.

Takođe, objasnila je da uvek koristi ciklus toplo – vruće za svoje peškire, a kada izađu, peškiri mirišu tako čisto i sveže. Na kraju, Džuli je preporučila sušenje peškira na suncu kako bi ostali beli i kako bi se dezinfikovali.

Ali, budući da sušenje na vazduhu može da učini vaše peškire tvrdima, Džuli ih dodaje u sušilicu za veš na dvadeset minuta kako bi ostali mekani. Rekla je da ovaj proces daje najmekše i mirisne peškire.

Mnogi korisnici bili su oduševljeni ovim jednostavnim trikom i brzo podelili svoja mišljenja u komentarima.

“Ovo je tako korisno! Hvala ti na ovome”, komentarisala je jedna korisnica: “Drago mi što sam pronašla savet koji ne preporučuje omekšivač. Istraživanja pokazuju mnoge nuspojave“, napisao je jedan korisnik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.