Uz ove trikove uklonićete neprijatne mirisa vašeg psa s tepiha i kauča

Ne postoji ništa lepše i opuštajuće, na kraju napornog radnog dana, od ležanja na kauču u društvu vašeg psa i gledanja filma ili čitanja dobre knjige. Ipak, boravak životinje na kauču i jastucima ostavlja neprijatne mirise na ovim tkaninama koje je teško ukloniti – to dobro zna svako ko živi sa psom, piše Novi list.

Srećom, postoje prirodni načini koji nam mogu pomoći da eliminišemo miris psa s jastuka, kauča i tepiha, a da pritom ne potrošimo bogatstvo na kupovinu određenih proizvoda.

1. Soda bikarbona

Među brojnim svojstvima, soda bikarbona može da apsorbuje vlagu i neutrališe neprijatne mirise. Stoga je njena upotreba za uklanjanje lošeg mirisa koji ostavlja pas odlična ideja. Sve što trebate da uradite je da izdašno pospete kauč, jastuke ili tepih čistom sodom bikarbonom, dok se ne stvori tanka i jednolična bela patina.

Ostavite sodu bikarbonu da deluje sat vremena pre nego što je uklonite uz pomoć usisivača: soda bikarbona će nestati i sa sobom odneti sve loše mirise.Ali budite oprezni! Očistite ih dok pas nije u stanu (ili kada spava na drugom mestu): životinju bi ovaj beli prah mogao da zaintrigira, pa mogu da ga pojedu i izlože se opasnosti od trovanja.

2. Kuhinjska so

Čak je i kuhinjska so, baš kao i soda bikarbona, sposobna da upije neprijatne mirise. Stoga je možemo koristiti umesto sode bikarbone na način kako smo gore objasnili, ostavljajući je da deluje na površinama pola sata pre nego je uklonimo usisivačem. So se može obogatiti nekom esencijom u prahu, poput cimeta: na taj način, osim što će ukloniti neprijatne mirise, daće i prijatnu mirisnu notu prostoru.

3. Jabukovo sirće

Na kraju, sirćetom možemo ukloniti neprijatne mirise s površina na kojima naš pas voli da leži. Predlažemo da bolje koristite jabukovo sirće nego vinsko ili alkoholno, jer ima nežniji i manje prodoran miris.

Čašu sirćeta pomešajte s litrom vruće vode i par kašika sode bikarbone. Zatim smesu raspršite po površinama – kauču, jastucima, tepisima – i ostavite da deluje bez ispiranja ili četkanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.