U trendu

Uz ove trikove uklonite nabore na odeći bez pegle: Sve što vam treba već imate u kući

Uglavnom je sasvim moguće živeti bez pegle i pritom uspeti da izbegnete da hodate uokolo neuredni, ali ipak svako toliko se pojavi košulja, pantalone ili haljina koja uporno ostaje izgužvana.

Većina saveta za peglanje komada odeće bez pegle uključuje bacanje odeće u sušilicu. To bi moglo da upali, ali šta ako nemate peglo ili sušilicu? Evo šta trebate da znate, piše Lifehacker.

Kako ukloniti nabore bez pegle ili sušilice

Vaš uspeh sa sledećim metodama uveliko će zavisiti od toga koliko su duboki nabori na tkanini, vrsti materijala od kojeg je odeća izrađena i koliko je izgužvana. Evo nekoliko različitih opcija koje možete isprobati:

Okačite odevni predmet u kupatilu dok se tuširate

Ideja je da će para od tuširanja nežno izvući nabore iz odeće. Neki se zaklinju u ovu tehniku, ali najbolje funkcioniše kada je odevni komad samo malo izgužvan.

Koristite dasku za peglanje ili kuvalo za vodu

Šerpu ili kuvalo za vodu s drškom može poslužiti kao improvizirana pegla. Proverite da li je spolja potpuno čista, zatim u njoj prokuvajte malo vode, ispustite je i koristite donji deo kako biste izgladili sve nabore na odeći.

Koristite fen za kosu

Stavite odevni predmet na vešalicu, naprskajte malo vode na naborano mesto, a zatim fenom za kosu izbrišite nabore dok rukom peglate tkaninu.

Držite fen za kosu dovoljno udaljen od odevnog predmeta kako ga slučajno ne biste opekli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.