U trendu

Uz ovu jednostavnu mešavinu rešićete se mrava iz vašeg doma za samo nekoliko dana

Pametan trik koji uključuje dodavanje šećera u prahu sodi bikarboni smatra se jednim od najefikasnijim za isterivanje dosadnih mrava iz vašeg doma, piše Express.

Ovaj trik je je podeljen na Fejsbuk stranici posvećenoj gđi Hinch Cleaning Tips nakon što je jedan korisnik upitao: “Čini se da imamo invaziju mrava u mom salonu, imate li savet kako da ih se potpuno rešim?” Objava je brzo prikupila više od 50 komentara, a mnogi su se složili oko iste metode isterivanja insekata iz domova.

Savet se sastoji iz mešanja jednakih delova prah šećera i sode bikarbone u šoljici. Pospite mešavinu oko područja sa velikim prometom gde imate mrave. Raspršite mešavinu napolju oko nasipa zemlje i drugih područja gde mravi mogu da grade svoja gnezda, kao što su stepenice, drva za ogrev i oko podnožja drveća.

“Oni ne mogu da svare ovu mešavinu i zaustaviće ih na putu, ostavite to blizu mesta gde ih vidite”, objasnio je jedan od korisnika grupe.

“To je najjeftinija metoda koju sam pronašao, a koja ne ostavlja neprijatan miris u vašem domu”, složila se korisnica.

“Pospite šećerom u prahu gde ih vidite i oni će to pokupiti na nogama i odneti nazad u svoja gnezda”, složila se druga korisnica.

“Soda bikarbona sa šećerom u prahu bila je jedina stvar koja mi je delovala”, napisao je jedan korisnik.

Ova taktička metoda deluje mameći mrave šećerom u prahu, dok soda bikarbona deluje kao otrovna komponenta mešavine. Nakon što se proguta, soda bikarbona reaguje s kiselinom u probavnom sistemu mrava, uzrokujući smrtonosnu reakciju koju insekt ne može da preživi.

Kako bi trik ispravno funkcionisao, važno je osigurati da mešavina sode bikarbone bude strateški postavljena po kući kako bi privukla što više mrava. Nekoliko internetskih foruma preporučuje korišćenje tegle s poklopcem za čuvanje smese tako da se lako može posipati po napadnutom području ako je potrebno.

Nakon što ostave mamac na zahvaćenom području, vlasnici kuća bi trebalo da vide kako se broj mrava u tom području značajno smanjuje u roku od nekoliko dana, prenosi Poslovni.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar