U trendu

Uz pomoć ovog trika vaše patike više neće neprijatno mirisati

Ako vam se noge znoje bez obzira na vreme napolju, onda je prevencija ključ – pre nego što obujete patike, nanesite puder za stopala, pa će noge (i obuća) ostati suvi tokom dana.

Ukoliko vam je od znoja omiljeni par patika pokupio neprijatne mirise, ostavite narandžinu koru u patikama 24 sata i upiće smrad. Ona sadrži antibakterijska ulja koja sprečavaju rast bakterija. Koru možete umotati u tanki papir koji će upiti ulja. A ako mislite da bi ulja mogla da ofarbaju unutrašnjost patika, koristite sodu bikarbonu. Ispunite stare najlonke sodom bikarbonom i zavežite ih na krajevima. U svaku cipelu stavite po jednu čarapu na kraju dana, a soda bikarbona će obaviti posao preko noći.

Ali patike možete i posuti sodom bikarbonom i ostaviti da deluje 15 minuta, a za jači efekat preko noći. Istresite višak sode i neprijatni miris biće neutralizovan. Patike možete lagano poprskati i sirćetom, ali sirće ne koristite istovremeno sa sodom bikarbonom jer će se peniti.

Protiv neprijatnih mirisa možete se boriti i peskom za mačke, koji upija vlagu i neprijatne mirise i sprečava njihovo širenje kućom. Isto važi i za patike. Uzmite čiste istrošene najlonke i napunite ih peskom. Zatvorite gumicom i stavite u obuću da tokom noći upije neprijatne mirise i vlagu.

Odličan dezodorans za patike je i alkohol. Napunite flašicu s raspršivačem medicinskim alkoholom i poprskajte patike. Alkohol će ubiti sve bakterije, ali pazite da patike na natopite previše. Pustite da se dobro osuše. Za osvežavajući miris u flašici s raspršivačem pomešajte malo vode, alkohola i nekoliko kapi antibakterijskih eteričnih ulja, poput ulja od limuna, čajevca ili eukaliptusa. Poprskajte patike  i ostavite da se u potpunosti osuše.

Ugalj takođe pomaže kod neprijatnih mirisa. Stavite po komad aktivnog uglja u omiljene patike i on će eliminisati nakupljeni smrad. Patike preko noći možete staviti i u kesicu sa zatvaračem i u zamrzivač. Niske temperature uništiće sve bakterije i mirise.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar