U trendu

Uz samo ove tri stvari prozore i staklena vrata očistite bez ‘belih tragova’

Svi znamo da je jedan kratki pljusak dovoljan da nam se prozori i staklena vrata opet zaprljaju, a da uvek budu blistavi i bez mrlja potrebno je redovno ih prati, otprilike dva puta nedeljno.

Da bi se taj posao što lakše obavio brojni obožavaoci Mrs. Hinch, britanske ‘kraljice čišćenja’ čije savete na društvenim mrežama slede milijuni, u svojoj Fejsbuk grupi podelili su savete za savršeno čiste prozore i staklena vrata.

Kako piše Express, jedna obožavateljka u grupi pitala koji je najbolji način čišćenja staklenih površina, a da na staklu ne ostaju tragovi i mrlje, a ubrzo je dobila više odgovora. Većina joj je ipak savetovala da za brisanje staklenih površina koriste krpu od mikrovlakana i razređeno sirće.

Naime, kiseli sastav sirćeta deluje na razbijanje čestica prljavštine koje se nakupljaju na staklenim površinama, a što pomaže da prozori i ostala stakla ostanu bez mrlja. Sve što vam potrebno, prema njihovim savetima, je da pomešate vodu i malo sirćeta, a nakon što mešavinu poprskate po staklu, samo dobro obrišite krpom od mikrovlakana.

“Ja stavim alkoholno sirće i malo vode direktno na krpu i tako obrišem svako staklo u kući”, napisala je jedna od obožavateljki u grupi, a neki su predložili i korišćenje vruće vode sa sapunom, što je izvrsno za koji žele da kuću čiste na prirodan način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar