U trendu

Uzalud čistite WC šolju ako pravite ove dve česte greške

Iako će mnogi reći da je WC šolja najprljavija, brojna istraživanja pokazala da su često druge površine u domu veća prijetnja ljudskom zdravlju jer na jer na njih obraćamo manje pažnje pa se lakše razviju bakterije nego na šolji koja se redovno čisti.

To su na primer kuhinjske daske za sečenje, kvake, kuhinjske sunđeri i slično, dok WC šolja mnogi redovno čiste kako bi obezbedili visok stepeni higijenskih uslova u toaletu. Ali, čak i ako čistite WC šolju svaki dan, uzalud je ako nakon nužde puštate vodu, a pri tome ne spuštate poklopac, što je velika greška.

Naime brojna istraživanja pokazala kad se pušta voda iz kotlića zbog jakog pritiska kapljice mogu „poleteti“ i do pet metra visine u vazduh ili okolinu. To svakako želite da izbegnete ako ne želite širenje bakterija.

Druga najčešća greška je ne ostavljati četku za čišćenje WC šolje da se osuši nakon uporabe nego je mokru vraćati u posudu. Time se naime stvara savršena podloga bakterijama da se razmnože u velikom broju, a pri idućoj upotrebi  četke ćete ih „razmazati“  po unutrašnjosti WC šolje. Nakon toga ako pustite vodu, a ne spustite poklopac, opet će kapljice vode s bakterijama leteti svuda okolo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)