U trendu

Vaš dom će uvek mirisati fantastično: Pomešajte ovo sa vodom i ostavite u prostoriji da učini svoju magiju

Neprijatni mirisi se često mogu zadržati tokom kuvanja ili od duvana, ali ih se lako možete rešiti bez kupovine komercijalnih osveživača vazduha.

Taste Of Home nudi par ideja kako i koje prirodne mirise možete da koristite ili napravite, kako bi osvežili zrak u prostorijama vaše kuće.

1. Kafa

Svaka vrsta kafe ima jaču aromu i veoma prijatnu. Osim što nam daje dnevni podsticaj, kafa deluje i kao prirodni domaći osveživač vazduha. Ukoliko želite da se otarasite neprijatnog mirisa u sobi, iskoristite kafu. Činiju napunite zrnima kafe i spustite negde u sobi. Ukoliko imate klimu koja radi, ventilaciju ili ventilator, stavite činiju u njihovoj blizini (baš strateški) kako bi se lep miris kafe širio što brže po sobi.

2. Citrusi i menta- idealna kombinacija

Citrusi i menta je odlična kombinacija ako želite svežinu u prostorijama. U bočicu koju izaberete pomešajte 3/4 šolje vode,  2 kašičice vodke ili čak vanilinog ekstrakta i malo esencijalnog ulja limuna ili narandže i mente. Uživajte u ovim predivnim mirisima i svežini koju donose!

3. Soda bikarbona

Ukoliko niste znali, soda bikarbona je idealna za uklanjanje neprijatnih mirisa. Možda nema miris parfema, ali će se pobrinuti da neprijatni mirisi nestanu u potpunosti. Sve što treba jeste da je pomešate sa vodom i to ostaviti u prostoriju da učini svoju magiju.

4. Sveže cveće

Čuvanje svežeg cveća u svakoj prostoriji sigurno će doneti prijatan miris vašem domu. Cveće puput lavande je odlično za dnevni boravak, dok kuhinju možete ukrasiti mirisima nane, ruzmarina i sličnim biljkama, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.