U trendu

Vaš ormar će predivno mirisati: 4 trika u koja se kunu sve domaćice

Ako osećate da vam se iz fioka i ormara širi ustajali miris nakon duge zime i oprana garderoba vam gubi miris već nakon nekoliko dana u ormaru, donosimo četiri trika koji će vratiti svežinu

1. Soda bikarbona

Stručnjak za toksine u okolini i osnivačica kompanije „Slajtli Griner“, Tonja Haris, preporučuje postavljanje otvorene kutije sode bikarbone na područja sa ustajalim vazduhom, poput ormara i fioka. To može pomoći u apsorbciji neugodnih mirisa.

2. Koristite esencijalna ulja

Za opciju koja ne samo da upija neprijtan miris, već dodaje i ugodan miris, Haris savetuje da posudu napunite pola čaše sode bikarbone i nekoliko kapi svog omiljenog esencijalnog ulja.

“Jednostavno protresite posudu jednom nedeljno kako bi osvežili miris i sposobnost sode bikarbone da upija smrad”, dodaje ona.

Slično tome, Beki Rapinchuk iz kompanije „Clean Mama“ preporučuje stavljanje nekoliko kapi esencijalnog ulja na pamučnu krpu koju ćete ostaviti u ormaru.

3. Koristite komad sapuna

Svoj ormar ili fioke možete osvežiti i sapunom, preporučuje Rapinchuk. Samo pripazite da je zamotan u papir, inače ćete kasnije morati da skupljate komadiće sapuna po fiokama i delovima ormara.

4. Napravite vrećicu s lavandom

Druga mogućnost osveženja vašeg ormara, dodaje Rapinchuk, stavljanje vrećice lavande. Sve što vam treba za ovaj projekat je malo tkanine, pirinča i suvih pupoljaka lavande.

Ako ste vešti sa iglom i koncem, možete sašiti male vrećice, ali ih možete i jednostavno vezati trakom. Napunite vrećice pirinčem i lavandom tako da miriše dovoljno jako po vašem ukusu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar