U trendu

Vaša kuhinjska daska će blistati kao nova uz ovaj neverovatan trik!

Evo kako možete da osvežite izgrebanu kuhinjsku dasku i vratite joj sjaj!

Umesto da bacite staru dasku za sečenje, lako je možete osvežiti sa nekoliko jednostavnih sastojaka koje verovatno već imate kod kuće. Za početak će vam trebati limun, krupna morska so i kokosovo ulje.

Prvo prepolovite limun i pospite krupnu morsku so po površini daske. Zatim dobro istrljajte dasku limunom. Ovaj proces pomaže da se površina ploče izravna tako da izgrebani tragovi postanu manje vidljivi, a takođe i dezinfikuje ploču uklanjanjem mikroorganizama.

Nakon što završite sa limunom i solju, vreme je za poliranje kokosovim uljem. Stavite malu količinu kokosovog ulja na dasku i dobro je istrljajte čistim sunđerom ili krpom. Ovo će dodatno nahraniti drvo i vratiti mu sjaj.

Ako se često koristi za sečenje mesa, dobro je redovno dezinfikovati dasku. To možete učiniti na jednostavan način pomoću sirćeta ili sode bikarbone.

Prvi način je ribanje daske sirćetom – naneti sirće, ostaviti nekoliko minuta, a zatim isprati toplom vodom. Drugi metod uključuje upotrebu sode bikarbone – sipajte sodu posle pranja, prelijte sirćetom, ostavite da odstoji deset minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Ovaj jednostavan trik ne samo da će osvežiti vaš kuhinjsku dasku, već će je učiniti čistim i bezbednim za upotrebu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar