U trendu

Vaša orhideja biće najlepša u kraju, sve komšije će da vam zavide, evo 3 trika za negu

Donosimo vam tri trika koja pomažu u nezi orhideja:

1. Jutarnje sunce
Jutarnja sunčeva svetlost je dobra za orhideju, pa je treba postaviti na istočnu stranu prozora. Takođe je važno da svetlost nije direktna da ne bi uništila biljku.

Najbolje mesto za postavljanje je sto pored prozora, a ne iza zavese gde sunčevi zraci ulaze direktno u njega.

2. Tegla od terakote
Najveća greška koja se može napraviti u održavanju je ostaviti biljku u ukrasnoj posudi u kojoj smo je kupili ili primili. Takav postupak sprečava biljku da diše i kao rezultat toga ranije vene.

Da bi vaša orhideja što duže cvetala, preporučuje se da providnu plastičnu posudu u kojoj ste primili biljku jednostavno premestite u teglu od terakote koja biljci omogućava da diše.

Biljku nije potrebno presađivati i prilikom premeštanja u teglu nije potrebno dodavati zemlju, jer se time sprečava protok vazduha.

3. Dvostruko namakanje
Da bi se vaša biljka nahranila, potrebno je izvaditi iz tegle od terakote i potopiti u plastičnu providnu posudu u kojoj ste je primili u vodu sobne temperature.

Nakon nekog vremena, kada biljka upije sadržaj, iscedite ga i vratite u teglu od terakote. Takav postupak treba ponavljati svakih sedam do deset dana, piše Zadovoljna.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar