U trendu

Vaše biljke više neće venuti: 1 krajnje neobičnu stvar stavite u saksiju i gledajte čuda

Ponekad zbog previše brige i nege sami skratimo životni vek svojim biljkama ponavljajući istu grešku

Mnoge domaćice, naročito one koje imaju mnogo cveća, često prave istu grešku — previše ili prečesto zalivaju svoje biljke. Ipak, ne treba svim biljkama ista količina vode kako bi rasle i napredovale, a previše vode može da izazove kontraefekat, odnosno da naškodimo svojim biljčicama.

Međutim, jedna žena je pre nekoliko godina na društvenim mrežama otkril trik koji se vrlo brzo raširio, a vrlo je jednostavan: ona zabode tampon u zemlju kako bi se rešila viška tečnosti i tako spase svoje cveće.

— Nedavno mi je nekoliko biljaka propalo zbog previše zalivanja i brinula sam da će se to desiti i sa ostalima. Tražila sam rešenje i videla ovaj trik u jednoj grupi, pa odlučila da ga probam i sama – napisala je ona i preporučila svima da probaju i sami.

Njen savet su mnogi odmah primenili i odševljeno joj se zahvalili što je podelila ovaj trik.

Inače, tampon vam može pomoći i da se biljka „samozaliva“, ukoliko ćete, recimo, biti odsutni nekoliko dana i nemate nikoga ko bi vam pomogao oko biljaka. U tacnu saksije sipajte vodu, potom odozdo kroz saksiju provucite tampon, tako da končić ostane da visi u tacni – on će „provlačiti“ vodu kroz končić i tampon i praktično ćete imati sistem samozalivanja!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar