U trendu

Vaše staklene čaše opet će sijati kao nove: Trik od par minuta im vraća blistavost

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da vam čaše, koje su zapravo čiste, ne izgledaju uopšte čisto. Često budu nekako mutne, a razlozi mogu biti različiti. Ipak, postoji vrlo jednostavno rešenje za koje je potrebno samo nekoliko sastojaka, a uključuje oko 15 minuta vašeg vremena.

U nekim slučajevima će glavni razlog zašto su čaše bez sjaja biti pretvrda voda, dok se u drugim može raditi o čašama koje su mutne od brisanja. Osim što jednostavnim trikom možete vratiti sjaj čašama, sjaj možete vratiti i drugim staklenim površinama ili predmetima kao što su vaze.

Vraćanje sjaja čašama

Potrebno vam je alkoholno sirće, obična voda i krpica od mikrofibera. Čaše prvo ostavite da se namaču oko pet minuta u sirćetu. Kiselina će uništiti ostatke od kamenca, neutralizovati eventualne neprijatne mirise, a ako i dalje primetite da čaše nisu sjajne možete na prst staviti malo smese sode bikarbone pomešane s vodom i lagano utrljati na mesto kojem fali sjaja.

Nakon sirćeta, čaše je potrebno dobro isprati pod toplom, ali ne vrućom vodom. Idući korak je ključan, a to je brisanje čaša suvom krpicom od mikrovlakana.

Vraćanje sjaja drugim staklenim površinama

Kada se radi o drugim staklenim površinama koje su nešto veće, kao što su stakleni stolovi ili pak prozori, sirće je potrebno poprskati po površini i ostaviti da deluje između pet i 15 minuta. Nakon toga se površina obriše mokrom krpicom od mikrofibera, a potom i suvom kako bi se staklo brže osušilo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar