U trendu

Vaši grubi peškiri ponovo će biti mekani kao duša: Zamenite omekšivač ovom namirnicom iz kuhinje

Uz jednostavan trik, peškiri će ponovo biti mekani kao novi. Potrebna vam je samo jedna stvar – sirće.

Nakon nekoliko pranja u mašini za pranje veša, peškiri su često grubi, što može biti rezultat tvrde vode, prljavštine ili čak upotrebe omekšivača.

Velika je greška misliti da će omekšivači ili drugi proizvodi pomoći da peškiri budu meki. U stvari, ovi proizvodi mogu stvoriti neprijatan sloj na vlaknima, uprkos prijatnom mirisu, što čini vlakna vodootpornijima, što nije dobro.

Zbog toga se preporučuje upotreba sirćeta, jer ima kisela svojstva koja pomažu u uklanjanju prljavštine sa peškira.

Dakle, koristite sirće umesto omekšivača. Sipajte pola šolje belog sirćeta u deo za omekšivač veša kada sledeći put perete. Ovo će ukloniti višak deterdženta tokom pranja, koji se zadržava u tkanini i otežava je. Vlakna se otvaraju i omekšaju. Ako ste zabrinuti zbog mirisa sirćeta, možete ga pomešati sa nekoliko kapi bezbojnog mirisnog ulja.

Promenite peškire nakon tri godine. Oni postaju tanji tokom godina, jer gube pamučne niti sa svakim pranjem. Jedan trenutno efikasan način da peškiri budu mekani je da ih jednostavno osušite u sušilici. Ovaj proces traje samo 10 minuta i brz je i lak način da održite svoje peškire mekim.

Neki brendovi specijalizovani za pranje i održavanje odeće čak ga preporučuju. Prema njihovim uputstvima, odmah nakon pranja stavite peškire i druge tkanine u mašinu za sušenje.

Uverite se da u mašini za sušenje ima dovoljno prostora da se peškiri optimalno osuše. Takođe se preporučuje korišćenje niže temperature, što će sprečiti moguće oštećenje vlakana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar