U trendu

Vaši podovi će zablistati za tren oka: Najbolje prirodno sredstvo za sjaj laminata

Podove od laminata treba svakodnevno brisati ili usisavati da bi se uklonila površinska prljavština, ali ih takođe treba temeljno čistiti jednom nedeljno. Izaberite prirodna sredstva za čišćenje, nakon čega će laminat biti blistavo sjajan.

Sirće je moćno prirodno sredstvo za čišćenje koje može očistiti laminatne podove. Pomešajte alkoholno sirće i vodu u bočici sa raspršivačem. Poprskajte ovu mešavinu na površinu laminata i obrišite je suvom krpom. Sirće će ukloniti prljavštinu i mrlje i ostaviti da pod blista.

Limun je još jedan prirodan način da vaš laminat zablista. Iscedite svež limun i pomešajte sok sa vodom. Nanesite ovu mešavinu na površinu laminata i obrišite je suvom krpom. Limun će ukloniti mrlje i masnoću i ostaviti svež miris.

Kokosovo ulje nije samo odličan hidratant za kožu, već se može koristiti i kao sjaj za laminatne podove. Nanesite malu količinu čistog kokosovog ulja na površinu laminata i obrišite je suvom krpom. Ulje će hidratizirati i učiniti površinu laminata sjajnom, ostavljajući je potpuno glatkom.

Biljni čaj, kao što je crni ili zeleni čaj, može se koristiti kao sredstvo za nežni sjaj za laminatne podove. Pripremite šolju čaja i ostavite da se ohladi. Zatim nanesite čaj na površinu laminata čistom krpom i obrišite je suvom krpom. Tanini u čaju će pomoći u čišćenju i sjaju površine laminata.

Koristeći ova prirodna sredstva, možete da čistite i sjajite laminatne podove bez štetnih hemikalija. Ova sredstva nisu samo efikasna, već su i ekonomična i ekološki prihvatljiva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.