Važno je da pre jeseni uradite ovih 5 promena u kući, unose sreću, novac i privlače zdravlje i blagostanje

Po Feng Šui verovanju jesen je vreme kada treba da unesete promene u vaš dom, a to je i vreme kada se menja naša energija, ali i raspoloženje.

Veoma važno pre jeseni da u učinite nekoliko stvari u kući .

1. Dodajte predmete koji simbolizuju metal
Jesen je godišnje doba metala, vezivnog elementa koji predstavlja našu prirodnu tendenciju da prikupljamo stvari i ušuškamo se unutra, u toplom domu dok napolju vreme postaje sve hladnije.

Dodavanje predmeta koji simbolizuju metal poput okruglih oblika, sive boje i metalnih predmeta pomoći će vam da privučete pozitivnu energiju. Okrugli oblik bundeva čini ih savršenim dodatkom vašoj jesenjoj dekoraciji na stolu i zaštitiće vaš dom od negativne energije.

2. Otklonite ustajalu energiju
Ustajala energija živi u neredu. Stvorite besprekoran protok energije u svom domu tako što ćete se osloboditi predmeta koji vam više ne služe, koji su dotrajali, istrošeni, oštećeni…Bacite stare uređaje, nepotrebne papire i ukrase koji samo skupljaju prašinu, izbacite garderobu i obuću.

3. Više svetla
Kako dnevna svetlost postaje sve kraća, unesite više svetla i ulepšajte svoj dom pranjem prozora. U Feng Šui učenju prozori predstavljaju “oči” doma. Njihovo pranje bistri naš vid i simbolički otvara nove mogućnosti koje su tek pred nama, prenosi sensa.mondo.rs.

4. Vodite računa o svojim sobnim biljkama
Kućne biljke pročišćavaju i cirkulišu čist vazduh i unose vitalnost u dom. Posebno se preporučuju zlatna puzavica, bambus, citrusi, začinsko bilje, kivi, zamija…

5. Jabuke na stolu simbol obilja
U Feng Šui filozofiji, jabuke su simbol obilja. Pokazivanje činije crvenih jabuka znači da ćete imati dovoljno hrane da nahranite svoju porodicu ove sezone, stoga slobodno stavite ove zrele plodove na sto u dnevnoj sobi ili u trpezariji i na taj način privucite blagostanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.