U trendu

Večita dilema: Koliko je stvarno potrebno često prati farmerke?

Pitanje koliko često treba da peremo farmerke, izaziva večitu dilemu. Stručnjak za veš Deyan Dimitrov, direktor firme ‘Laundryheap’, kaže da farmerke treba da peremo svaka tri nošenja.

Stručnjakinja za čišćenje Joyce French iz ‘HomeHow’ kaže da neki ljudi greše jer prečesto peru farmeke.

– Farmerke biste trebali prati umereno. Ako ih perete prečesto uništavate ih. Džins je deblji materijal pa između pranja može biti više nošenja – rekla je i dodala da ih ne perete u vrućoj vodi i ne stavljate u sušilicu.

– Zbog toga farmerke gube rastezljivost i opuštaju se – rekla je French, a prenosi The Sun.

Kako da perete farmerke?
Uvek morate da ih prevrnete pre nego ih ubacite u perilicu. To pomaže da smanjite abraziju koja prouzrokuje izbleđivanje kao i trošenje koje se može dogoditi uz rubove, džepove…. Takođe zatvorite rajfešlus i zakopčajte dugmad i kopčice jer će tako farmerke zadržati svoj pravi oblik.

Kod poderanih farmerki, s rupama i s odrezanim nogavicama treba najpre zakopčati otvore rupa ili rubove kopčom jer će to pomoći da se džins ne troši više nego što treba kao i da se rupe ne proširuju, a rubovi ne cepaju preko svake mere.

Koristite deterdžent koji je namenjen očuvanju boja. Takvi deterdženti sadrže sastojke koji tkaninama pomažu da zadrže boje i deaktiviraju hlor u vodi koji može izbledeti boje. Farmerke je najbolje prati u hladnoj vodi na kratkom ciklusu za osetljivu tkaninu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.