U trendu

Veruje se da je magična: Ovu biljku treba da imate u domu u doba korone!

Prelepa je, a stručnjaci kažu da je i pravi lek

Cvet traje po pet-šest meseci.

Reč je o anturijumu, magičnoj biljci koja se obično poklanja osobama koje se nalaze u depresivnom stanju. Navodno, stručnjaci smatraju da sam pogled na nju ume da smiri i vrati dobro raspoloženje.

S obzirom da je u doba pandemije depresija kod ljudi uzela veliki mah, poželjno je da baš ova biljka bude u vašoj blizini.

Mnogi je u narodu zovu ‘crvena kapa’.

Takođe, daje se i ljudima kojima je neophodan novac. Međutim, ukoliko se pokloni čista srca ljudima kojima je potrebna pomoć i kod njih se biljka osuši – prema feng-šuiju problem je u njima i pod hitno moraju da se promene!

Anturijum je zimzelena biljka, jer listovi uvek ostaju zeleni. Pošto je tropska biljka neophodna joj je toplota, naročito u vreme cvetanja kada ne sme da bude ispod 20 stepeni. Tokom mirovanja temperatura ne sme da bude niža od 15 stepeni.

Cvetovi rastu u pazuhu svakog novog lista, a njihova pojava je radost za sve ukućane. Cvet traje po pet-šest meseci. Ova biljka obožava svetlo, ali ne i direktno sunce pošto može da dobije “opekotine” po listovima.

Zemljište mora da bude lako, rastresito i plodno, a idealno je ako ima mahovinu i treset. Prihranjuje se samo tokom vegetacije, dva puta mesečno, đubrivom koje je organsko i vodotopivo.Anturijum se presađuje na dve ili tri godine, a pošto ima plitak koren saksija ne mora da bude velika. Ipak, najvažnije je da ima dobru drenažu

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.