U trendu

Veruje se da ova biljka privlači pozitivnu energiju i blagostanje

Zelene sobne biljke su neverovatan pokretači pozitivne energije, donose u dom vitalnost, čiste vazduh, oplemenjuju prostor, ali i privlače pozitivnu energiju i blagostanje, prema verovanju feng šuija.

Juka, poznatija kao drvo života, omiljena je biljka u mnogim domovima, ali njeno feng šui značenje malo ko zna, pa čak i oni koji je neguju u svojoj kući.

Drvo života naziva se još i drvo mladosti, razvoja ili napredovanja, jer su ovo njegove energetske karakteristike. U feng šuiju se posebno koristi za pročišćenje karme i privlačenje novca.

Prema feng šui stručnjacima ova biljka pročišćava lošu finansijsku karmu, dugove iz prošlosti i donosi motivaciju i prosperitet na finansijskom planu.

Ako imate drvo života u kući, prama feng šuiju najbolje ćete iskoristiti njegov blagotvorni efekat na energiju u domu ako ga stavite u predsoblje, odnosno hodniku – na taj način će čistiti energiju koja ulazi i izlazi u dom.

Poznato je da se u kupatilu i wc-u skuplja najviše negativne energije, pa ovaj prostor možete dekorisati ovom biljkom i tako spojiti lepo i korisno.

Drvo života ili juka (latinski naziv Yucca) potiče iz centralne i severne Amerike. Ime drvo života – po kom je ova biljka poznatija kod nas, potiče od Indijanaca, kod kojih se još pre 2 000 godina koristila kao lek i kao hrana. Velike je izdržljivosti, ne zahteva posebnu negu. Karakterišu ga debele stabljike na čijim su vrhovima rozete sa veoma šiljastim listovima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.