U trendu

Veruje se da ovaj cvet donosi ljubav i sreću, ali mora da se drži na ovom mestu u kući

Prema feng šuiju, starom kineskom veorvanju, potrebno je da predmeti u kući budu postavljeni na određeni način, kako bi pozitivna energija neometano proticala kroz prostor i donosila dobre stvari ukućanima.

Orhideja je već vekovima simbol lepote i gracioznosti, a sam pogled na bilo koju sortu ove biljke, dovoljan je da vam postane jasno i zašto je to tako. Elegantna je i dolazi u različitim bojama i veličinama, a svom specifičnom cvetu, u nekim slučajevima i jedinstvenim šarama, duguje status jedne od omiljenih biljaka danas.

Da bi orhideja cvetala neometano, potrebno je više truda, jer ona zaista zahteva posebnu negu.

Prema feng šuiju, orhideju treba da držite ili kod ulaznih vrata ili u spavaćoj sobi, zavisno od toga koju energiju želite da podstaknete.

Krajnji levi ugao sobe, gledano sa ulaznih vrata, predstavlja ugao ljubavi, a ako želite da privučete poželjnog i finog partnera, orhideju treba da držite baš na tom mestu.

Kako biste privukli sreću, možete odabrati orhideju bilo koje boje. Važno je samo da vam se dopada. Uz to, potrebno je da je držite pored ulaznih vrata, tako da ona bude prvo što ćete ugledati kada uđete u kuću.

(Espreso / Magazin Novosti)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar