U trendu

Veš će biti čist kao suza: „Moćan“ sastojak od 100 dinara bolji od bilo kakve hemije

Da bi vaše rublje bilo kristalno čisto i imalo svež miris, ne morate koristiti (skupe) deterdžente i omekšivače koji su puni hemikalija. Najbolji saveznik u pranju veša može vam biti – alkoholno sirće.

Već je dobro poznato da alkoholno sirće može da zameni omekšivač za veš (ne, ne ostavlja miris sirćeta!), ali njegova primena u pranju veša mnogo je šira. Za razliku od uobičajenih deterdženata i omekšivača, alkoholno sirće prirodno je sredstvo za čišćenje, a i znatno jeftinije, prenosi Zadovljina.hr.

Donosimo osam razloga zašto bi alkoholno sirćeta trebalo da vam postane glavni saveznik kod pranja odeće i donjeg veša:

1. Pola šoljice alkoholnog sirćeta sipajte na veš pre nego što ga stavite u veš mašinu. Sirćete će zaštiti boju odeće, povećati efekat deterdženta i sprečiti da na odeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.

2. Koristite alkoholno sirće umesto omekšivača. Sipajte ga u odeljak za omekšivač i sirće će posao omekšivača odraditi još bolje jer će veš biti mekši, a životna sredina čistija.

3. Kiselina u alkoholnom sirćetu uspešno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja s bele odeće.

4. Alkoholno sirće neutrališe neprijatne mirise na odeći, što znači da će bez problema ukloniti i miris dima s nje.

5. S nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholno sirće. Jednostavno dodajte sirće u veš mašinu i dlake će nestati.

6. Koristite li alkoholno sirće pri pranju veša, takođe ćete sprečiti statički elektricitet na odeći.

7. Rublju koje perete na ruke dodajte šest kašika alkoholnog sirćeta i ostavite da odstoji pola sata. Na ovaj način možete prati i donji veš i kupaće kostime.

8. Alkoholnim sirćetom možete očistiti i samu veš mašinu. Sirće će ukloniti sve nečistoće, kao i tragove kamenca i buđi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.