Veš će danima lepo mirisati i biti mekši nego ikad: Umesto omekšivača dodajte samo 3 kapi ovoga

Da li znate da možete da izbegnete hemikalije i na ekološki način operete veš da dugo miriše sveže i bude mekši nego ikad? Ova dva sastojka predstavljaju odličnu zamenu.

Sirće

Sirćetom možete očistiti kupatilo, ukloniti mrlje sa pegle, mikrotalasnu, frižider, ali sada ga upotrebite i kao omekšivač.

Preporučuje se da koristite jabukovo i destilovano alkoholno sirće. Sipajte u pregradu za omekšivač ne više od 3 kašike sirćeta, sa ovom dozom veš se neće osećati na sirće, a biće neverovatno mekan i baršunast.

Eterična ulja

Ako omekšivač koristite isključivo zbog mirisa, takođe postoji prirodna varijanta. Mirisna, nežna i opojna, eterična ulja se koriste u kozmetici, masaži, osvežavanju prostora, a njihove divne mirisne note može primiti i veš.

Pomešajte 2-3 kašike eteričnog ulja po želji sa 2 šolje sirćeta. Dobro izmešajte, pa je možete koristiti kao klasični omekšivač i sipati u veš mašinu, ali i kao sprej kojim ćete prskati već opranu garderobu.

Za miris svežine, možete koristiti eterično ulje eukaliptusa i nane; ako želite da veš miriše kao da ste stavili parfem, stavite ulje badema, dok će lavanda mirisati na čisto i nežno, piše Najžena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.