U trendu

Veš-mašina vam ne radi kao pre? “Oporavite” je uz ove cake, radiće čak 5 puta bolje

Svaka domaćica i žena zna koliko bi život bez veš-mašine bio teži i komplikovaniji, a to najbolje znaju naše bake i prabake koje su stvari većinom prale „na ruke“ što nije nimalo jednostavno.

Dakle, sve žene, ali i poneki muškarac će se usaglasiti da je veš-mašina i te kako koristan kućni aparat i da bez njega ne bismo mogli da funkcionišemo. Međutim, ukoliko vas mašina za pranje veša služi dugi niz godina, može da počne slabije da radi. U slučaju da primetite da se tokom pranja „muči“ primenite neke od ovih trikova koji će vam pomoći da joj olakšate rad.

Veš mašina sa prednjim otvaranjem

1. U bubanj ubacite dve čaše sirćeta ili soka od limuna, a zatim pokrenite pranje na najvišoj temperaturi. Na taj način ćete ukloniti mirise, mrlje i nakupljeni deterdžent u unutrašnjosti mašine.

2. Krpu natopite sirćetom i njom prebrišite unutrašnju stranu vrata, kao i gumu na vratima. Na ovaj način ćete ukloniti tragove kamenca i nakupljenu buđ.

Nakon što budete očistili vrata od veš-mašine, ostavite ih da ostanu otvorena, kako bi se osušila. S obzirom na to da se ostaci kupovnog omekšivača nakupljaju u mašini, povremeno ga zamenite sirćetom obogaćenim s nekoliko kapi eteričnog ulja. Odeća će biti meka, a mašina čista.

Veš mašina sa gornjim otvaranjem

Potrebno vam je:

– 2,5 decilitra izbeljivača

– 2,5 decilitra alkoholnog sirćeta

Praznu veš-mašinu napunite vrućom vodom, kao kada biste prali punu mašinu veša. Zatim dodajte izbeljivač i pustite da mašina radi minut kako bi se izbeljivač pomešao sa vodom.

Otvorite poklopac i mašinu ostavite tako napunjenu da stoji sat vremena, a nakon toga zatvorite poklopac i pustite da mašina napravi pun krug i izbaci vodu. Kada mašina bude završila, postupak ponovite, ali ovoga puta dodajte alkoholno sirće vrućoj vodi.

Ostali koraci su identični kao i u prvom slučaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar