U trendu

Veš ne miriše ni posle pranja? Evo kako se rešiti ustajalog mirisa odeće

Ustajali miris odeće nije nepoznanica, ali šta učiniti kada se pojavi taj neprijatan miris čak i kod tek oprane odeće.

Pre nego što se zapitate kako se rešiti ustajalog mirisa odeće, proverite da li je vaša veš mašina čista. Ukoliko odeća miriše na plesan odmah nakon što ste je oprali, očistite veš mašinu tako da uključite prazan ciklus s vrućom vodom, koristeći deterdžent za rublje ili izbeljivač. Ovo jednostavno rešenje verovatno će otkloniti problem ustajalog mirisa.

Jedan od načina kako ukloniti ustajali miris odeće je da ostavite otvoren poklopac veš mašine između pranja. Pritom pazite na bezbednost naročito ako imate kućne ljubimce ili malu decu.

Za rešavanje ustajalog mirisa odeće možete, ako uputstva proizvođača za čišćenje dopuštaju, odeću oprati u vrućoj vodi.

Jedno od rešenja je svakako i dodavanje čudotvorne šoljice sirćeta ili šoljice sode bikarbone u pranje za borbu protiv mirisa.

Nakon što ste oprali odeću najbolje je sušiti je na svežem vazduhu. Stoga ako je moguće izbegavajte sušenje u stanu ili mašini za sušenje veša kako biste dobro provetrili odeću.

Koristite pola šoljice sredstva za čišćenje s mirisom bora u veš mašini. Miris bora, kao i miris ustajalosti, će se ukloniti nakon ciklusa u mašini za sušenje.

I na kraju jedan od načina kako se rešiti ustajalog mirisa odeće je uz pomoć zamrzivača. Stavite suvu odeću u zamrzivač i nakon nekoliko sati primetićete da je nestao ustajali miris.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.