U trendu

Više nikad nećete morati da ribate WC šolju: Samo ubacite ovu 1 stvar i predivno će mirisati i blistati

Nikad više ribanje – samo ova 1 stvar i predivno će blistati i mirisati!

Za pravljenje ovih prirodnih, ekoloških i bezbednih bombica, potrebni su vam soda bikarbona, limunska kiselina (limuntus) i eterično ulje po izboru.

Za pripremu, na 1 deo limunske kiseline potrebno je 2,5 delova sode bikarbone i 25-30 kapi eteričnog ulja. Na primer, za 100 grama limunske kiseline, koristite 250 grama sode bikarbone i 50 kapi eteričnog ulja narandže, što će dati oko 20 bombica.

U dubokoj posudi pomešajte sodu i limunsku kiselinu. Dodajte eterično ulje i dobro promešajte. Ako želite, dodajte boju u prahu. U raspršivač napunite prokuvanu hladnu ili filtriranu vodu i lagano poprskajte smešu, pazeći da ne preterate sa vodom. Smešu promešajte desetak puta dok ne postane blago vlažna.

Noseći rukavice, prebacite smešu u silikonske kalupe ili oblikujte loptice rukama. Ostavite bombice da se suše na sobnoj temperaturi 3-4 sata. Čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili staklenoj tegli.

Kada budete spremni za korišćenje, jednostavno bacite bombicu u WC šolju. Dok se bombica topi, čisti i osvežava WC šolju i prostor oko nje. Možete ih držati u kupatilu kao osveživač vazduha 10-15 dana, a kada izgube miris, ubacite ih u WC šolju.

Rezultat je čista i mirisna WC šolja bez napornog ribanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.