Više se nećete mučiti s masnim posuđem: Trik od 2 sastojka će vam olakšati posao

Ulja od kuvanja i ostaci hrane često se lepe na šerpe i tiganje, kao i na posude za pečenje, ali stručnjaci tvrde da će ovaj trik održati vaše posuđe savršeno čistim.

Uobičajeni sastojci koje već imate u svom domu koriste se za efikasnu mešavinu.

Kako se osloboditi masnoće na posuđu?

Jedan stručnjak je savetovao: „Da biste napravili ovo sredstvo za uklanjanje masnoće, jednostavno pomešajte jednake delove sode bikarbone i sirćeta u činiji. Pojaviće se mehurići, što je pokazatelj njihove hemijske reakcije. Dodavanje nekoliko kašika limunovog soka i kašičice sapuna povećava efikasnost mešavine i ostavlja prijatan, čist miris.“

Domaća pasta se zatim može naneti direktno na masne šerpe i tiganje, kao i na posude. Ostavite da odstoji oko tri minuta pre ribanja posuđa da biste dobili čistu, sjajnu površinu.

„To je jednostavan proces koji daje impresivne rezultate. Ekonomičnost ovog rešenja čini ga odličnim za sve. Možete napraviti seriju ove mešavine za čišćenje, dovoljnu za nekoliko lonaca i tiganja, za manje od jednog evra. Ovo je znatno jeftinije u poređenju sa komercijalnim odmašćivačima, koji mogu koštati mnogo više“, dodao je stručnjak.

Mešavina sastojaka je podjednako efikasna kao i komercijalna sredstva za uklanjanje masnoće. Prelazak na domaći odmašćivač je mali, ali značajan korak ka izbacivanju hemikalija u kući, piše Express.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.