U trendu

Voda sa belim lukom preporodiće vaše cveće, ali morate da pazite na 1 stvar

Korisna svojstva belog luka su nesporna, svi znaju za njegov pozitivan efekat na bilo koji živi organizam. Ali, infuzija belog luka takođe ima neke negativne kvalitete, čije zanemarivanje može dovesti do smrti biljaka. Važno je poštovati pravila kada koristite vodu sa belim lukom.

Koncentracija rastvora mora biti tačna. Ako je sadržaj belog luka u rastvoru previsok, korenje može izgoreti, što će na kraju dovesti do smrti sobnog cveća. Pravilna koncentracija je posebno važna ako su biljke već zaražene štetočinama, u tom slučaju zbog oslabljenog imuniteta mogu da izgore čak i od obične vode. Zalivanje je važno izvršiti prema šemi. Retki tretman sa kompozicijom neće doneti željeni rezultat, a prečesto zalivanje belim lukom takođe će dovesti do opekotina zbog povećane koncentracije kao rezultat.

Stvaranje kompozicije sa belim lukom u bazi može biti drugačije. Njegov algoritam i koncentracija direktno zavise od svrhe za koju se planira koristiti agens.

Kada se pravilno koristi, voda od belog luka donosi samo koristi – hrani, jača i sprečava bolesti. Voda od belog luka u pravilnoj koncentraciji ne utiče negativno na same biljke, što se ne može reći za gotove hemikalije koje se nude u prodavnicama.

Pravljenje vode od belog luka je jednostavno. Sameljite tri čena belog luka, prelijte ih sa 3 litra vrele kuvane vode. Ostavite smešu da se natopi jedan dan na toplom mestu. Dobijenu infuziju malo zagrejte neposredno pre upotrebe. Ovaj recept je veoma efikasan protiv štetočina koje su se naselile direktno u tlu.

Dobijeni koncentrat razblažite neposredno pre upotrebe u proporciji od 3 supene kašike sredstva za 10 litara prečišćene vode.

Zalijte cveće sa pauzom od 2 nedelje, naizmenično sa redovnim zalivanjem. Rezultat primene tinkture možete primetiti za nekoliko dana. Kao profilaktičko i ojačavajuće sredstvo, rastvor se može koristiti tokom cele godine, zalivajući cveće ako izgleda oslabljeno ili nezdravo.

Veoma je bitno da cveće ovim rastvorom ne zalivate tokom cvetanja, niti da njom zalivate pupoljke i cvetove, jer tako mogu da izgore.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)