U trendu

Vodoinstalater otkrio kako ukloniti smrad iz odvoda jednostavnim trikom

Smrdljivi odvodi i začepljenja su uobičajeni problemi sa kojima se suočavaju mnoga domaćinstva. Da biste to popravili bez pozivanja vodoinstalatera, svakako bi trebalo da isprobate trik sa jednim sastojkom koji svi imamo kod kuće, piše Exrepss.

Odvodi često mogu da ispuštaju neprijatne mirise koji podsećaju na sumpor, a većina ga opisuje kao da miriše na pokvarena jaja. Mogu izaći iz kuhinjske sudopere, lavaboa u kupatilu i odvoda za tuš.

Taj užasan miris može biti rezultat začepljenog odvoda. Otpad od hrane, topla voda, tečnost za pranje sudova i bilo šta drugo što teče kroz sudoperu može izazvati nakupljanje i začepljenje.

Za neprijatne mirise u kupatilu „krivci” mogu da budu podni odvodi jer su se u njima nakupile naslage kose, sapuna i šampona i drugi proizvodi na bazi ulja, otkrili su vodoinstalaterski stručnjaci Blokbastera.

Uklonite neprijatne mirise toplom vodom

Postoji nekoliko jednostavnih načina da se oslobodite mirisa odvoda. Ako, pak, niste sigurni gde se dotični odvod nalazi, nemojte paničiti jer neki od njih mogu da se koriste na svim vrstama slivnika. Profesionalci su otkrili da je upotreba izbeljivača „najbolji kućni lek“ kada su u pitanju smrdljivi začepljeni odvodi.

„Izbeljivač se može koristiti na bilo kojoj vrsti odvoda. Kao dezinfekciono sredstvo, izbeljivač može eliminisati bakterije u odvodima i vodovodnim sistemima. Možete mu dodati toplu vodu jer efikasnije uklanja mirise“, rekli su oni.

„Da biste se rešili neprijatnih mirisa i naslaga u odvodu, možete pomešati jedan deo izbeljivača sa jednim delom vode i sipati u odvod“, objasnili su stručnjaci Gradskog vodovoda.

Stručnjaci iz BlockBustersa kažu da je druga opcija topla voda. „Ključalu vodu koristite samo za odvode bez keramičkih sudopera, kao što su neki kuhinjske sudopere. Za keramiku možete koristiti toplu vodu“, objasnili su, a prenosi Net.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.